Produkty spożywcze

Jesteś tutaj: » Strona główna » Alkohole

Alkohole

Produkty od 101 do 120 z 310

Chateau d’Aussieres 2011 Corbieres A.C. Corberies

Chateau d’Aussieres 2011 Corbieres A.C. Corberies

Bardzo głębokipurpurowy kolor, w nosie szeroka gama czerwonych owoców i aromatów stepowych. Bogactwo aromatów i smaków, wino oferuje złożoność. Jest wyrafinowane i bardzo aromatyczne o potężnym ciele, a jednak doskonale wyważone. http://www.lafite.com/en/the-domaines/domaine-daussieres/the-wines/chateau-daussieres/ więcej »
Dodano: 2015-09-08
Baron de Rothschild LafiteCena: 190 zł

Pojemność:l
Kraj pochodzenia:Francja
Rok produkcji:2011

Brunello di Montalcino 2009 Esperienza Numero 8 D.O.C.G. Toskania

Brunello di Montalcino 2009 Esperienza Numero 8 D.O.C.G. Toskania

Intensywny rubinowy kolor z refleksami granatu. Kompleksowy, bukiet z nutami śliwki, dojrzałymi czarnymi wiśniami i małymi czerwonymi owocami, dobrze zbalansowane z aromatem tytoniu i lukrecji. Podniebienie: intensywne z gładkimi taninami i długim finiszem. Szczególnie nadaje się do czerwonych mięs, dziczyzny i twardych serów. Może być przechowywane przez dłuższy czas. http://www.roccadellemacie.com/en/vini-rossi.php?ids=41 więcej »
Dodano: 2015-09-08
Rocca delle MacieCena: 260 zł

Pojemność:l
Kraj pochodzenia:Włochy
Rok produkcji:2009

Brunello di Montalcino Riserva D.O.C.G. Piemont

Brunello di Montalcino Riserva D.O.C.G. Piemont

Typowe nuty winogron Sangiovese wzmocnione nutami przypraw ofiarowanych przez długotrwały pobyt w beczkach. Smak połączenie mocy i elegancji. Dobrze skonstruowane garbniki miękkie i dojrzałe w doskonałej równowadze z przyjemną kwasowością. Długi posmak, pikantny i owocowy. Leżakowanie 4 lata w dębowych beczkach z Allier i Slavoni, 25 i 75 hl , a następnie rafinacja w butelce przez 2 lata w kontrolowanej temperaturze otoczenia. Dobór potraw: makarony z czerwonymi sosami, mięso smażone i z grilla, dziczyzna. Temperatura serwowania : 18 ° C. http://www.coldorcia.com/e-commerce/article/poggio-al-vento więcej »
Dodano: 2015-09-08
Tenuta Col d’OrciaCena: 576 zł

Pojemność:l
Kraj pochodzenia:Włochy
Rok produkcji:2004

Brunello di Montalcino Riserva 2002 D.O.C.G. Toskania

Brunello di Montalcino Riserva 2002 D.O.C.G. Toskania

Wspaniałe brunello o bardzo głębokiej barwie czerwono-rubinowej, z granatowymi refleksami. Bukietem mocny i złożony, o niesamowitych aromatach smoły i czarnej lukrecji, przeistaczających się w woń dojrzałych owoców i rodzynek. W smaku poważne, zabarwione nutą wanilii i czekolady. Początkowy posmak konfitury staje się elegancki i wytworny przy końcu. Surowe w swojej strukturze i taninowe, o potężnym ciele. Leżakowało 4 lata w beczce z dębu slawońskiego i rok w butelce z kontrolą stałej temperatury. http://www.coldorcia.com/e-commerce/article/brunello-riserva więcej »
Dodano: 2015-09-08
Tenuta Col d’OrciaCena: 329 zł

Pojemność:l
Kraj pochodzenia:Włochy
Rok produkcji:2002

Olmaia Sant'Antimo Cabernet 2006 / 2007 / 2009 D.O.C.

 Olmaia Sant'Antimo Cabernet 2006 / 2007 / 2009 D.O.C.

Winnica : Olmaia, 350 npm, krzewy posadzone w 1984. Starzone 18 miesięcy w nowych dębowych beczkach Allier, Troncais i Blois, 225 litrowych, a następnie starzenie w butelce przez ponad rok. Kolor : Bardzo intensywny, z jasnymi fioletowymi refleksami; Nos : Mocny i elegancki, doskonale zintegrowane taniny z nutami przypraw, dębu i wanilii. Smak : dojrzałe taniny, osadzone w dużej strukturze, przyprawy i owoce, które wzmacniają się wzajemnie. Gorący posmak, długie i eleganckie. więcej »
Dodano: 2015-09-08
Tenuta Col d’OrciaCena: 274 zł

Pojemność:l
Kraj pochodzenia:Włochy
Rok produkcji:2006 / 2007 / 2009

Brunello di Montalcino 2009 D.O.C.G. Toskania

Brunello di Montalcino 2009 D.O.C.G. Toskania

Typowy aromat Sangiovese z wyraźnymi nutami śliwki. Intensywne i obfite. Dobra struktura na podniebieniu, a jednocześnie miękkie i dojrzałe taniny. Trwały posmak. Doskonała równowaga między zapachem owoców i dębu. Starzenie : 4 lata, z czego 3 w dębowych beczkach, Slavonian and Allier o pojemności 25 - 50 i 75 hl oraz późniejsze leżakowanie w butelce, przez co najmniej 12 miesięcy, w warunkach temperatury kontrolowanej. 91 punktów Wine Spectator; 91 punktów Wine Advocate; 91 Punkty Międzynarodowy Wine Cellar; 90 punktów Wine Enthusiast więcej »
Dodano: 2015-09-08
Tenuta Col d’OrciaCena: 227 zł

Pojemność:l
Kraj pochodzenia:Włochy
Rok produkcji:2009

Pinot Grigio Toscana 2013 D.O.C.

 Pinot Grigio Toscana 2013 D.O.C.

Szczep : 100 % Pinot Grigio. Rygorystyczna selekcja winogron w godzinach porannych, aby uniknąć nadmiernych temperatur. Kolor : słomkowy z zielonkawymi refleksami. Bukiet : Intensywny i aromatyczny. Przyjemne nuty kwiatowe, typowe dla tej odmiany są wzmocnione przez nuty cytrusowe. Smak : pełny i mocny, ale jednocześnie doskonale wyważony przez orzeźwiającą kwasowość. Posmak, przyjemny i trwały. więcej »
Dodano: 2015-09-08
Tenuta Col d’OrciaCena: 92 zł

Pojemność:l
Kraj pochodzenia:Włochy
Rok produkcji:2013

Renesium bianco 37,5 Late Harvest VDT

 Renesium bianco 37,5 Late Harvest VDT

Winogrona zebrane na koniec listopada !!! Renesium dojrzewa w francuskim dębie przez minimum 2 lata, głęboko złoty kolor, w nosie miód i brzoskwinia, morela. Smak tropikalnych owoców, miodu, moreli z nutą karmelu. Podawać do niebieskich serów, ciast owocowych i orzechowych, czekolady, foie gras. więcej »
Dodano: 2015-09-08
Azienda Agricola MalviraCena: 138 zł

Pojemność:l
Kraj pochodzenia:Włochy

Langhe Nebbiolo 2010 / 2012 D.O.C. Langhe Piemont

Langhe Nebbiolo 2010 / 2012 D.O.C. Langhe Piemont

Fermentacja w kadziach ze stali nierdzewnej, starzone w beczkach z francuskiego dębu przez 18-24 miesięcy i 10 miesięcy w butelce. Kolor rubinowo czerwony, w nosie suszona róża, maliny, tytoń, przyprawy, w ustach ciemne owoce, tytoń, przyprawy, wyważone taniny. Podawać do wędlin, mięs czerwonych i dziczyzny. więcej »
Dodano: 2015-09-08
Azienda Agricola MalviraCena: 120 zł

Pojemność:l
Kraj pochodzenia:Włochy
Rok produkcji:2010 / 2012

Roero Arneis Renesio 2013 D.O.C.G Roero Piemont

Roero Arneis Renesio 2013 D.O.C.G Roero Piemont

100 % Roero Arneis z winnicy : Renesio (cru historyczne). Fermentacja w kadziach ze stali nierdzewnej, starzenie : 6 miesięcy w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Kolor : jasny słomkowy żółty, owocowy i kwiatowy, białe brzoskwinie. Skoncentrowane prawie oleista konsystencja, pikantne i złożone. Podawać do świeżych ryb, owoców morza, kurczaka, lekkich makaronów, serów świeżych. więcej »
Dodano: 2015-09-08
Azienda Agricola MalviraCena: 120 zł

Pojemność:l
Kraj pochodzenia:Włochy
Rok produkcji:2013

Langhe Bianco Treuve 2007 D.O.C. Langhe Piemont

Langhe Bianco Treuve 2007 D.O.C. Langhe Piemont

Każda odmiana fermentowana osobno we francuskim dębie przez 10 - 12 miesięcy i później już razem 12 miesięcy w butelce. Kolor : żółty z bogatym złotym odcieniem, na początku jego rozwoju pojawiają się zapachy i smaki bogatych owoców, orzechów laskowych, które z czasem staje się intensywne, aromaty miodu, ananas , dojrzałych owoców, kandyzowanych owoców cytrusowych, cytrusowych z przyjemnym, lekko gorzkim wykończeniem. Podawać do łososia, białych mięs, białych trufli, lżejszych niebieskich serów. więcej »
Dodano: 2015-09-08
Azienda Agricola MalviraCena: 120 zł

Pojemność:l
Kraj pochodzenia:Włochy
Rok produkcji:2007

Primitivo di Manduria Gold Series Vigne Vecchie 2011 D.O.P. Primitivo di Manduria Apulia

Primitivo di Manduria Gold Series Vigne Vecchie 2011 D.O.P. Primitivo di Manduria Apulia

Gdy zakręcimy kieliszkiem Vigneti del Salento Primitivo di Manduria 2010 wino otwiera imponujący bukiet. Intensywny dżem z czarnych wiśni, jagód i ukazuje imponujące smaki, ciemna czekolada, wiśniowy likier, urzekający zapach wanilii, tytoń i drewno cedrowe, potężne aromaty owocowe, zapachy dojrzałych śliwek, kwaśny aromat wiśni i smaki miękkiego dębu. Vigneti del Salento jest flagowym winem winnicy wytworzone z gron 70 letnich winorośli, można degustować godzinami, a ono rewanżuje się co raz to nowymi doznaniami, aksamitne na podniebieniu. Znowu owoce, czereśnia, jeżyny i czarna porzeczka, drewno nuty mineralne, dalej rozwija się kilka świeżych, roślinnych aromatów zielonego pieprzu i czarnego bzu. Tanina jest bardzo gładka, bez ziarnistości, dobrze powstrzymuje cierpkość. Wykończenie bardzo owocowe i bardzo dobrze uporządkowane, zostawia długi posmak, harmonijne polaczenie kwasowości i cierpkości owoców, na długo nie pozwala o tym winie zapomnieć. więcej »
Dodano: 2015-09-08
Vigneti del SalentoCena: 180 zł

Pojemność:l
Kraj pochodzenia:Włochy
Rok produkcji:2011

Amarone della Valpolicella Classico 2011 / 2012 D.O.C. Veneto

Amarone della Valpolicella Classico 2011 / 2012 D.O.C. Veneto

początkowa nazwa wina – „recioto amaro", przekształcona następnie w „amarone". Oficjalnie pierwszą butelkę amarone wyprodukowano w 1938 roku. Jeśli chcecie błysnąć w towarzystwie, to zapamiętajcie, że sposób przygotowania winogron na amarone to appassimento. ( Przed tłoczeniem winogrona są suszone przez cztery miesiące na specjalnych matach , gdzie tracą około 30% swojej pierwotnej wagi ). Ręcznie zebrane grona – przede wszystkim lokalnej odmiany corvina, ale poszczególni wytwórcy dodają również rondinella, corvinone, molinara lub oseleta – układa się w przewiewnych bambusowych lub plastikowych płaskich pojemnikach (kiedyś na słomianych matach), w których schną aż do przełomu stycznia i lutego następnego roku. W tym czasie winogrona tracą 30 – 40 % wody i nabierają naturalnej słodyczy. Dopiero wówczas zaczyna się proces winifikacji. Odpowiednia ustawa chroniąca jakość wina amarone zezwala na wydajność zaledwie 25 litrów wina ze 100 kilogramów winogron (przy innych winach z takiej więcej »
Dodano: 2015-09-08
Tommasi Viticoltori 1902Cena: 280 zł

Pojemność:l
Kraj pochodzenia:Włochy
Rok produkcji:2011 / 2012

Barolo D.O.C.G.

 Barolo D.O.C.G.

W tej chwili winifikację przejmuje syn Guida, Fabio. Jedna z czołowych postaci nurtu modernistycznego w Barolo. Z 24 ha winnic powstaje tu 25 tys. butelek barolo oraz duże ilości lżejszych win, a 50 % sprzedaży trafia do USA. Styl jest więc jasno określony – niemal wszystkie wina trafiają do baryłek, są skoncentrowane, pełne, mocno owocowe. Trzy tutejsze Barolo – Vigna del Gris, Mosconi i czołowe Sorí Ginestra – są o wiele lepiej zrównoważone. Winifikowane są w „pralce” (fermentatorach rotacyjnych) przez ok. tydzień, ale nie smakują tak bardzo beczką i mają niezłą świeżość. Muszą jednak koniecznie się odleżeć 4 – 5 lat. 93 punkty - Roberta Parkera Wine Advocate; 93 punkty - James Suckling; więcej »
Dodano: 2015-09-08
Conterno FantinoCena: 295 zł

Pojemność:l
Kraj pochodzenia:Włochy
Rok produkcji:2007

Barolo 2009 Malvira D.O.C.G. Piemont

Barolo 2009  Malvira D.O.C.G. Piemont

Dojrzewanie : 24 miesięcy w francuskim podwójnym barrique ( 450 L ), a następnie 12 miesięcy w butelce. Kolor czerwony rubin z pomarańczowymi refleksami, intensywny nos, bogaty w przyprawy, smak ciemnych owoców jagodowych i owoców, suszonych róż i przypraw. Eleganckie i trwałe z mocnymi taninami. Podawać do jagnięciny, pieczeni, polędwicy i wędliny, do dojrzałych serów. http://www.malvira.com/pagine/eng/vini_mavira/vini_rossi_red_wines/barolo-docg.lasso więcej »
Dodano: 2015-09-08
Azienda Agricola MalviraCena: 380 zł

Pojemność:l
Kraj pochodzenia:Włochy
Rok produkcji:2009

Chateau Grenouille 2009 A.C. Chablis Grand Cru

 Chateau Grenouille 2009 A.C. Chablis Grand Cru

Wino klasyczne i zarazem korzystające z dobrodziejstw nowoczesnej enologii, dość surowe, ciche, w młodości (może ona trwać nawet 8 – 12 lat) mocno naznaczone przez 18-miesięczny pobyt w nowych beczkach, toteż lepiej otwierać je po dekadzie...http://www.chateaugrenouilles.fr/ więcej »
Dodano: 2015-09-08
Les Domaines la ChablisienneCena: 400 zł

Pojemność:l
Kraj pochodzenia:Francja
Rok produkcji:2009

Chablis Mont de Milieu 2012 A.C. Chablis Premiere Cru

 Chablis Mont de Milieu 2012 A.C. Chablis Premiere Cru

Złożony bukiet, łączący aromaty dojrzałych żółtych owoców i cytrusów z dyskretnym zapachem dębu. Pierwsze wrażenie to duża elastyczność wina, po czasie bardzo orzeźwiająca mineralność. Długość na podniebieniu jest niezwykła - co wskazuje na bardzo długi potencjał przechowywania w piwnicy. http://www.lachablisienne.net/fiches/admin/fiche_211_en.pdf więcej »
Dodano: 2015-09-08
Les Domaines la ChablisienneCena: 175 zł

Pojemność:l
Kraj pochodzenia:Francja
Rok produkcji:2013

Chablis La Grande Cuvée 2012 A.C. Chablis Premier Cru / NOWOść !

 Chablis La Grande Cuvée 2012 A.C. Chablis Premier Cru / NOWOść !

To 1er Cru Grande Cuvée o żółto złotym kolorze, oferuje pierwszy nos dyskretny z białych kwiatów i owoców cytrusowych, dalej migdały i kawa, po napowietrzaniu, uczucie staje się bardziej intensywne i bogatsze dochodzi lekka nuta wanilii i dymu. W ustach mięsiste i świeże, oleiste i mineralne, smaczna dosyć długa końcówka. Podawać między 10 ° i 12 ° C, idealne do sałatek, przegrzebek, krewetek i wszelkiego rodzaju skorupiaków. http://www.lachablisienne.net/fiches/admin/fiche_237.pdf więcej »
Dodano: 2015-09-08
Les Domaines la ChablisienneCena: 142 zł

Pojemność:l
Kraj pochodzenia:Francja
Rok produkcji:2012

Gamla Riesling 2013 Golan Heights Izrael

Gamla Riesling 2013 Golan Heights Izrael

Powolny proces fermentacji i niskie temperatury pomagają utrwalic w nim klasyczny charakter odmiany. Wino charakteryzuje się aromatem cytrusowym z nutą tropikalnych owoców i wyraziście zaznaczoną słodyczą. http://www.golanwines.co.il/en/Our-Wine-Experience/Labels/Gamla/Gamla-White-Resiling więcej »
Dodano: 2015-09-08
Golan Heights WineryCena: 61 zł

Pojemność:l
Kraj pochodzenia:Izrael
Rok produkcji:2014

Riesling Reserve 2013 A.C. Alsace

 Riesling Reserve 2013 A.C. Alsace

Aromaty kwiatowe, limonka i morela. W ustach prezentuje się soczyście, mineralny i pełny aromatów dojrzałych owoców, harmonijna kwasowośd i wyważone ciało, koocówka długa i zdecydowana. Temperatura serwowania : 8-10 °; Przechowywanie : 5 - 6 lat; Podawad do curry, grillowanego drobiu, wędzonych ryb. http://www.vins-sparr.com/en_US/riesling-reserve więcej »
Dodano: 2015-09-08
Maison Pierre SparrCena: 98 zł

Pojemność:l
Kraj pochodzenia:Francja
Rok produkcji:2013

Alkohole

Alkohol jest dziś nieodłącznym elementem przeróżnych imprez i spotkań towarzyskich. Wina, szampany, whisky, brandy czy różnego typu nalewki są znane większości z nam, często spożywamy je podczas rodzinnych przyjęć, wznosimy nimi toast świętując ważne wydarzenia. Jednym z najpopularniejszych napojów alkoholowych jest oczywiście piwo, chętnie pite w pubach, klubach nocnych i barach. Z przyjemnością sięgamy także po najróżniejsze słodkie i wytrawne, egzotyczne i kolorowe drinki.