Mięso i wędliny
Pasza trzodaAdiFeed od lat tworzy rynek eubiotyków w Polsce i na świecie, dokładając wszelkich starań, aby ograniczyć i wyeliminować antybiotyki z produkcji żywności. więcej » | ||||
Akcesoria do wyrobu domowych wędlin![]() W ofercie posiadamy liczne akcesoria wędliniarskie do wyrobu domowych wędlin, kiełbas. Polecamy maszynki do mięsa renomowanego polskiego producenta, jelita, pęcherze, osłonki poliamidowe oraz białkowe, aromatyczne przyprawy. Zapewniamy szybką i profesjonalną realizację każdego zamówienia. więcej » | ||||
Golonka wieprzowa 650g![]() Pyszna, soczysta golonka wieprzowa , bez skóry ,bez chemii , bez obstrzykiwania.Sposób przygotowania: produkt wystarczy odgrzać więcej » | ||||
Tradycyjne wędliny![]() Sklep Mięsno - Wędliniarski KABANOS poleca tradycyjne wędliny. U nas znajdą Państwo szynki i kiełbasy wędzone, wędliny suche, kabanosy. więcej » | ||||
Mięso wołowe![]() Sklep Mięsno - Wędliniarski KABANOS poleca mięso wołowe. U nas znajdą Państwo
wołowinę z kością oraz bez kości różnego rodzaju. więcej » | ||||
Mięso drobiowe kurczak, indyk![]() Sklep Mięsno - Wędliniarski KABANOS poleca mięso drobiowe z kurczaka i indyka. W ofercie posiadamy: szyję, skrzydło, nogę, podudzie, udo, filet z piersi, polędwiczki, cały ptak, podroby drobiowe (wątroba, żołądki, serca). więcej » | ||||
Mięso wieprzowe![]() Sklep Mięsno - Wędliniarski KABANOS poleca mięso wieprzowe. W ofercie posiadamy m.in. takie elementy mięsa wieprzowego jak: schab, szynka, łopatka, karkówka, boczek, golonka, wątróbka. więcej » | ||||
Mięso i wędliny ekologiczne![]() Mięso o wędliny ekologiczne oraz tradycyjne'
Oferujemy szeroki wybór mięsa oraz wędlin ekologicznych i tradycyjnych znanych i cenionych producentów: Limeko, Jasiółka, Wasąg. więcej »
| ||||
Foie gras z kaczki![]() Foie gras - pasztet z kaczych wątróbek 90% z dodatkiem Porto
Eleganckie, znane na całym świecie danie .
Przysmak w postaci foie gras z kaczki był i jest obowiązkową częścią każdego wystawnego przyjęcia. Oczywiście można się domyślić, że w dawnych czasach był konsumowany jedynie przez najwyżej sytuowanych. Dziś jego dostępność dociera do szerszej ilości odbiorców. więcej »
| ||||
Kebaby![]() Podajemy tylko kebab z mięsa najwyższej jakości. Oferujemy kebaby na talerzu, w bułce, jako tortilla, jako kapsalony oraz wiele innych !! Zapraszamy! więcej » | ||||
Confit z kaczki![]() Kaczka uchodzi za najszlachetniejszy rodzaj drobiu.
Charakteryzuje się dużo bardziej wyrazistym smakiem niż kurczak i indyk.
Obecnie potrawy z kaczki ponownie stają się modne , uchodzą za danie ekskluzywne, podawane są na przyjęciach , podczas świąt itp. więcej »
| ||||
mięsa polskie![]() eksport - hurt - wszystkie mięsa --- www.aleks-pl.eu --- więcej »
| ||||
Kurczak Halal![]() Kurczak z naturalnego uboju Halal, klasa A, kalibracja 1,2 - 2,2 kg. Delikatne mięso, jasna i gładka skóra, bez połamanych kości, więcej » | ||||
Produkty mięsne![]() Delikatesy Asia oferują codziennie świeże produkty mięsne. Na życzenia naszych klientów rozbijamy na kotlety mięso z karkówki lub schabu. więcej » | ||||
T-Bone stek ''Irish Nature'', ok. 550-650 g/szt.![]() Steki ze szlachetnej rasy bydła Limousine. Zawdzięczają swoją nazwę szczególnemu rodzajowi cięcia, które pozostawia wewnątrz steka kość w kształcie litery T. Większa część mięsa po jednej stronie kości to rostbef, natomiast po drugiej stronie znajduje się część polędwicy.
T-bone'y doskonale nadają się do grillowania i smażenia. Ze względu na dwa rodzaje mięsa i rozdzielającą je kość, części t-bone'a smaży/grilluje się w różnym tempie: mięso bliżej kości przygotowuje się szybciej od tego na brzegach, a polędwica jest szybciej gotowa od rostbefu. Smaży się je 6 - 8 min. z każdej strony.
T-bone'y sprzedawane są na kilogramy. Jedna sztuka waży ok 0,55 - 0,65 kg. więcej »
| ||||
Argentyńska polędwica wołowa ''Angus'', 3/4 lbs, ok. 1,5 kg/szt, vacum![]() Wołowina z rasy krów Angus, to jedno z najznakomitszych mięs świata.
Argentyna słynie ze swojej wołowiny. Mięso Angusa jest soczyste, miękkie i bardzo często wybierane przez szefów najlepszych restauracji na świecie. więcej »
| ||||
Coppa ok 1 kg / sztuka![]() Coppa to pyszna włoska wędlina dojrzewająca na bazie mięsa wieprzowego - karkówki. Charakteryzuje się pełnym i zrównoważonym smakiem. więcej »
| ||||
Biodrówka cielęca, ok. 2 kg/szt., vacum![]() Doskonałej jakości cielęcina. Idealna na pieczeń w całości lub krojona na steki Produkt po zamówieniu zostanie zważony i dopiero wyceniony. więcej »
| ||||
Linumerski gulasz cielęcy ręcznie krojony, 1 kg / op.![]() Dużo ruchu wśród dziewiczej przyrody to warunek uzyskiwania wysokogatunkowego mięsa. Świeże zioła i trawy zapewniają różowy kolor i pierwotne aromaty mięsa. Delikatna cielęcina z Linum odkłada tłuszcze wewnątrz mięśni i jest wyjątkowo soczysta. Tak delikatne mięso marmurkowane tłuszczem nadaje się szczególnie na krótkie smażenie lub pieczeń cielęcą. więcej »
| ||||
Biodrówka na steki Angus, Argentyna, ok. 2,5kg / szt.![]() Wołowina z rasy krów Angus, to jedno z najznakomitszych mięs świata. Argentyna słynie ze swojej wołowiny.Mięso Angusa jest soczyste, miękkie i bardzo często wybierane przez szefów najlepszych restauracji na świecie.Ten kawałek jest idealny do przygotowania pięknych steków w bardzo dobrej cenie. Delikatna warstwa tłuszczyku, sprawia że mięso jest soczyste i nie wysycha podczas grillowania lub smażenia. więcej »
|
Mięso i wędliny
Potrawy mięsne należą do jednych z najpopularniejszych dań na świecie. W wielu kulturach uznawane były za rarytas i spożywano je głównie podczas specjalnych uroczystości. Dziś również mięso i wędliny towarzyszą świątecznym obiadom i spotkaniom rodzinnym. Na co dzień spożywamy je głównie pod postacią wędlin i przetworów mięsnych. Znamy tysiące sposobów na przyrządzanie mięsa – pikantne, łagodne, w przeróżnych sosach, mielone, pieczone, smażone, gotowane czy z grilla. Ostatnio najpopularniejsze zdają się być dania drobiowe, jednak chętnie spożywamy też schab wieprzowy czy delikatną jagnięcinę.