Mięso i wędliny
Pasza trzodaAdiFeed od lat tworzy rynek eubiotyków w Polsce i na świecie, dokładając wszelkich starań, aby ograniczyć i wyeliminować antybiotyki z produkcji żywności. więcej » | ||||
Akcesoria do wyrobu domowych wędlinW ofercie posiadamy liczne akcesoria wędliniarskie do wyrobu domowych wędlin, kiełbas. Polecamy maszynki do mięsa renomowanego polskiego producenta, jelita, pęcherze, osłonki poliamidowe oraz białkowe, aromatyczne przyprawy. Zapewniamy szybką i profesjonalną realizację każdego zamówienia. więcej » | ||||
Golonka wieprzowa 650gPyszna, soczysta golonka wieprzowa , bez skóry ,bez chemii , bez obstrzykiwania.Sposób przygotowania: produkt wystarczy odgrzać więcej » | ||||
Tradycyjne wędlinySklep Mięsno - Wędliniarski KABANOS poleca tradycyjne wędliny. U nas znajdą Państwo szynki i kiełbasy wędzone, wędliny suche, kabanosy. więcej » | ||||
Mięso wołoweSklep Mięsno - Wędliniarski KABANOS poleca mięso wołowe. U nas znajdą Państwo
wołowinę z kością oraz bez kości różnego rodzaju. więcej » | ||||
Mięso drobiowe kurczak, indykSklep Mięsno - Wędliniarski KABANOS poleca mięso drobiowe z kurczaka i indyka. W ofercie posiadamy: szyję, skrzydło, nogę, podudzie, udo, filet z piersi, polędwiczki, cały ptak, podroby drobiowe (wątroba, żołądki, serca). więcej » | ||||
Mięso wieprzoweSklep Mięsno - Wędliniarski KABANOS poleca mięso wieprzowe. W ofercie posiadamy m.in. takie elementy mięsa wieprzowego jak: schab, szynka, łopatka, karkówka, boczek, golonka, wątróbka. więcej » | ||||
Mięso i wędliny ekologiczneMięso o wędliny ekologiczne oraz tradycyjne'
Oferujemy szeroki wybór mięsa oraz wędlin ekologicznych i tradycyjnych znanych i cenionych producentów: Limeko, Jasiółka, Wasąg. więcej »
| ||||
Foie gras z kaczkiFoie gras - pasztet z kaczych wątróbek 90% z dodatkiem Porto
Eleganckie, znane na całym świecie danie .
Przysmak w postaci foie gras z kaczki był i jest obowiązkową częścią każdego wystawnego przyjęcia. Oczywiście można się domyślić, że w dawnych czasach był konsumowany jedynie przez najwyżej sytuowanych. Dziś jego dostępność dociera do szerszej ilości odbiorców. więcej »
| ||||
KebabyPodajemy tylko kebab z mięsa najwyższej jakości. Oferujemy kebaby na talerzu, w bułce, jako tortilla, jako kapsalony oraz wiele innych !! Zapraszamy! więcej » | ||||
Confit z kaczkiKaczka uchodzi za najszlachetniejszy rodzaj drobiu.
Charakteryzuje się dużo bardziej wyrazistym smakiem niż kurczak i indyk.
Obecnie potrawy z kaczki ponownie stają się modne , uchodzą za danie ekskluzywne, podawane są na przyjęciach , podczas świąt itp. więcej »
| ||||
mięsa polskieeksport - hurt - wszystkie mięsa --- www.aleks-pl.eu --- więcej »
| ||||
Kurczak HalalKurczak z naturalnego uboju Halal, klasa A, kalibracja 1,2 - 2,2 kg. Delikatne mięso, jasna i gładka skóra, bez połamanych kości, więcej » | ||||
Produkty mięsneDelikatesy Asia oferują codziennie świeże produkty mięsne. Na życzenia naszych klientów rozbijamy na kotlety mięso z karkówki lub schabu. więcej » | ||||
T-Bone stek ''Irish Nature'', ok. 550-650 g/szt.Steki ze szlachetnej rasy bydła Limousine. Zawdzięczają swoją nazwę szczególnemu rodzajowi cięcia, które pozostawia wewnątrz steka kość w kształcie litery T. Większa część mięsa po jednej stronie kości to rostbef, natomiast po drugiej stronie znajduje się część polędwicy.
T-bone'y doskonale nadają się do grillowania i smażenia. Ze względu na dwa rodzaje mięsa i rozdzielającą je kość, części t-bone'a smaży/grilluje się w różnym tempie: mięso bliżej kości przygotowuje się szybciej od tego na brzegach, a polędwica jest szybciej gotowa od rostbefu. Smaży się je 6 - 8 min. z każdej strony.
T-bone'y sprzedawane są na kilogramy. Jedna sztuka waży ok 0,55 - 0,65 kg. więcej »
| ||||
Argentyńska polędwica wołowa ''Angus'', 3/4 lbs, ok. 1,5 kg/szt, vacumWołowina z rasy krów Angus, to jedno z najznakomitszych mięs świata.
Argentyna słynie ze swojej wołowiny. Mięso Angusa jest soczyste, miękkie i bardzo często wybierane przez szefów najlepszych restauracji na świecie. więcej »
| ||||
Coppa ok 1 kg / sztukaCoppa to pyszna włoska wędlina dojrzewająca na bazie mięsa wieprzowego - karkówki. Charakteryzuje się pełnym i zrównoważonym smakiem. więcej »
| ||||
Biodrówka cielęca, ok. 2 kg/szt., vacumDoskonałej jakości cielęcina. Idealna na pieczeń w całości lub krojona na steki Produkt po zamówieniu zostanie zważony i dopiero wyceniony. więcej »
| ||||
Linumerski gulasz cielęcy ręcznie krojony, 1 kg / op.Dużo ruchu wśród dziewiczej przyrody to warunek uzyskiwania wysokogatunkowego mięsa. Świeże zioła i trawy zapewniają różowy kolor i pierwotne aromaty mięsa. Delikatna cielęcina z Linum odkłada tłuszcze wewnątrz mięśni i jest wyjątkowo soczysta. Tak delikatne mięso marmurkowane tłuszczem nadaje się szczególnie na krótkie smażenie lub pieczeń cielęcą. więcej »
| ||||
Biodrówka na steki Angus, Argentyna, ok. 2,5kg / szt.Wołowina z rasy krów Angus, to jedno z najznakomitszych mięs świata. Argentyna słynie ze swojej wołowiny.Mięso Angusa jest soczyste, miękkie i bardzo często wybierane przez szefów najlepszych restauracji na świecie.Ten kawałek jest idealny do przygotowania pięknych steków w bardzo dobrej cenie. Delikatna warstwa tłuszczyku, sprawia że mięso jest soczyste i nie wysycha podczas grillowania lub smażenia. więcej »
|
Mięso i wędliny
Potrawy mięsne należą do jednych z najpopularniejszych dań na świecie. W wielu kulturach uznawane były za rarytas i spożywano je głównie podczas specjalnych uroczystości. Dziś również mięso i wędliny towarzyszą świątecznym obiadom i spotkaniom rodzinnym. Na co dzień spożywamy je głównie pod postacią wędlin i przetworów mięsnych. Znamy tysiące sposobów na przyrządzanie mięsa – pikantne, łagodne, w przeróżnych sosach, mielone, pieczone, smażone, gotowane czy z grilla. Ostatnio najpopularniejsze zdają się być dania drobiowe, jednak chętnie spożywamy też schab wieprzowy czy delikatną jagnięcinę.