Produkty spożywcze

Jesteś tutaj: » Strona główna » Nalewki

Nalewki

EXTREME 8KG

 EXTREME 8KG

Drożdże gorzelnicze SpiritFerm - najwyższa jakość za rozsądną cenę. Drożdże aktywne SpiritFerm Extreme 8kg Instrukcja: rozpuścić 8kg cukru w gorącej wodzie, przelać do fermentatora i dopełnić zimną wodą do objętości 25l. Do nastawu o temp. 20-350C wsypać całą zawartość torebki drożdży i dobrze wymieszać. Czas fermentacji 3-4 dni. Skład: drożdże, pożywka, witaminy i mikroelementy. Masa netto 145g. Fermentacja przebiega burzliwie. Nie należy używać rurek fermentacyjnych ani korków, nie stosować pokryw w pojemnikach fermentacyjnych. więcej »
Dodano: 2017-04-04
SPIRIT FERMCena: 8 zł

VODKA STAR

 VODKA STAR

Drożdże Alcotec Vodka Star Turbo Yeast to specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów cukrowych. Zestaw zawiera dawkę enzymów ułatwiających fermentację. Nastawy po drożdżach Alcotec dają po destylacji bardzo czysty alkohol. Fermentują do 14% w ciągu 5-6 dni. Jako jedne z niewielu można łączyć je w duże nastawy. Instrukcja: Rozpuścić wybraną ilość cukru w ciepłej wodzie, przelać do fermentatora i dopełnić ciepłą wodą do objętości 25l. Do nastawu o temp. 20-30C wsypać całą zawartość opakowania i dobrze wymieszać. Optymalna temp. fermentacji to 22-27C. Fermentacja przebiega burzliwie. Nie należy używać rurek fermentacyjnych ani korków oraz pokryw w pojemnikach fermentacyjnych. więcej »
Dodano: 2017-04-04
ALCOTECCena: 9.5 zł

Obj. alkoholu:14
00:%

COOBRA48

 COOBRA48

Drożdże Coobra 48 Nowa mieszanka, możliwa fermentacja do 21% Coobra 48 to nowa i niezwykle skuteczna mieszanka drożdży, pożywki i mikroelementów, cechująca się niezwykle wydajną „pracą”: 6kg cukru w nastawie – czas fermentacji około 48H – do 14% 8kg cukru w nastawie – czas fermentacji około 120H – do 19% Aby fermentacja mogła dojść do 21% z 9kg cukru, temperatura fermentacji musi cały czas utrzymywać się pomiędzy 18-240C, należy schładzać nastaw jeżeli będzie to konieczne. Czas fermentacji w tym przypadku to 7-10 dni. Najlepsze efekty uzyskamy używając 10kg glukozy zamiast cukru. Zawartość: drożdże, pożywka, enzymy, witaminy oraz mikroelementy. więcej »
Dodano: 2017-04-04
COOBRACena: 11.6 zł

Obj. alkoholu:21
00:%

DROŻDŻE GORZELNICZE

 DROŻDŻE GORZELNICZE

Drożdże gorzelniane SpiritFerm MOSKVA STYLE. Są to specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 20%) drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów cukrowych, które przefermentują 6kg cukru w 2 dni, uzyskamy zacier ok. 14% lub przefermentują 8kg cukru w 5 dni, uzyskamy zacier ok. 20%. Instrukcja: rozpuścić 6-8 kg (w zależności od tego, jak mocny zacier chcemy uzyskać) cukru w 21L ciepłej wody. po ostudzeniu do około 25°C dodajemy zawartość torebki i solidnie mieszamy 1 minutę. temperatura pracy: zalecane jest, aby fermentacja przebiegała w temperaturze 20 - 30°C, przy czym najkorzystniejsza jest temperatura 25°C. Doprowadzenie do przekroczenia 35°C spowoduje zastopowanie pracy drożdży. czas fermentacji: 2-5 dni. wydajność: ok. 14-20% alkoholu (z 6-8kg cukru) UWAGA Ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze - najlepiej, aby na 21 litrów nastawu przeznaczyć pojemnik fermentacyjny 30 litrów. Pokrywa pojemnika musi zostać położona luźno, w żadnym wypadku niedociśnięta. W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej ani korka. Czas fermentacji może ulec zmianie w zależności od panujących warunków. więcej »
Dodano: 2017-04-04
SPIRIT FERMCena: 9 zł

Obj. alkoholu:20
00:%

Drożdże Gorzelniane

 Drożdże Gorzelniane

Drożdże gorzelnicze SpiritFerm MOSKVA STYLE. Są to specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 20%) drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów cukrowych, które przefermentują 6kg cukru w 2 dni, uzyskamy zacier ok. 14% lub przefermentują 8kg cukru w 5 dni, uzyskamy zacier ok. 20%. Instrukcja: rozpuścić 6-8 kg (w zależności od tego, jak mocny zacier chcemy uzyskać) cukru w 21L ciepłej wody. po ostudzeniu do około 25°C dodajemy zawartość torebki i solidnie mieszamy 1 minutę. temperatura pracy: zalecane jest, aby fermentacja przebiegała w temperaturze 20 - 30°C, przy czym najkorzystniejsza jest temperatura 25°C. Doprowadzenie do przekroczenia 35°C spowoduje zastopowanie pracy drożdży. czas fermentacji: 2-5 dni. wydajność: ok. 14-20% alkoholu (z 6-8kg cukru) UWAGA Ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze - najlepiej, aby na 21 litrów nastawu przeznaczyć pojemnik fermentacyjny 30 litrów. Pokrywa pojemnika musi zostać położona luźno, w żadnym wypadku niedociśnięta. W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej ani korka. Czas fermentacji może ulec zmianie w zależności od panujących warunków. więcej »
Dodano: 2016-11-10
Coobra, SpiritfermCena: 9.9 zł