Alkohole
Wina hiszpańskieIntensywne, aromatyczne, doskonale wyważone wina z Regionu Rioja: Perseverance Burgo Viejo.
Świeże, delikatnie cytrusowe El Lagar de Isilla Verdejo z Ruedy, głebokie w smaku, leżakowane w beczkach czerwone El Lagar de Isilla z regionu Ribera del Duero.
W ofercie posiadamy również inne wina z Hiszpanii.
Zapraszamy! więcej »
| ||||||||
Wina musująceW naszej ofercie znajdziecie:
Hiszpania - delikatnie orzeźwiająca i owocowa Cava Ex Brut Nature, intensywna Cava Provilegio De Romale, aromatyczna Vina Romale Brut Nature.
Włochy - świeże, orzeźwiające Prosecco La Ceriola.
Portugalia - lekkie Espumante de Vinho Verde. więcej »
| ||||||||
Cossetània Cava Brut Nature D.O. Cava PenedesDruga fermentacja w butelce, starzeje się przez 18 miesięcy w winnicy. Żółto słomkowy kolor ze złotymi pasemkami, w nosie kwiatowe akcenty i dojrzałe owoce. W ustach świeże i złożone, bardzo dobrze wyważone, przyjemne, delikatna struktura. Idealne jako aperitif i o każdej porze.
Idealny towarzysz wszystkich rodzajów skorupiaków i ryb. więcej »
| ||||||||
Ontanon Ecologico 2013 D.O.C. Rioja HiszpaniaEcológico spędza pięć miesięcy w beczce, wyraźne aromaty dojrzałych malin i truskawek w połączeniu z nutami kawy, ściółki leśnej i fiołków. W ustach miękkie garbniki harmonijnie łączą się z przyjemną owocowością i delikatną kwasowością. Idealnie pasuje do pieczonego kurczaka, grillowanego łososia i polędwicy wieprzowej.
http://www.ontanon.es/english/ontanon-ecologico więcej »
| ||||||||
Teon Crianza 2011 D.O. Ribera del Duero HiszpaniaBardzo elegancka a zarazem świeża Crianza z prestiżowego regionu Ribera del Duero. Wino dojrzewa przez 12 miesięcy w dębowych beczkach ( 70 % Ameryka, 30 % Francja). Dominują aromaty ciemnych owoców, jagód, czarnej porzeczki. Wino o bardzo ciekawych taninach i aromatach. http://www.ontanon.es/english/wines/d-o-r-duero więcej »
| ||||||||
Ontanon Gran Reserva 2005 D.O.C. Rioja HiszpaniaPrestiżowe Wino dojrzewa przez 36 miesięcy w dębowych beczkach, oraz 24 miesięcy w butelkach. Potężne, eleganckie i wyjątkowe. Wino produkowane tylko z najlepszych roczników w dekadzie. Selekcja ręczna jagód powoduje najwyższą jakość winogron. Paleta ciemnych owoców zachwyci każde podniebienie. http://www.ontanon.es/english/ontanon-gran-reserva więcej »
| ||||||||
Ontanon Reserva 2005 D.O.C. Rioja RiojaMocnej budowy wino Ontanon Reserva z regionu Rioja. Wino dojrzewa przez 12 miesięcy w dębowych beczkach ( 60 % Ameryka, 40 % Francja), oraz 24 miesięcy w butelkach. Wino produkowane tylko z bardzo dobrych roczników i z najlepszych posiadłości.
Potężne a zarazem eleganckie. Dominują aromaty ciemnych konfiturowych owoców, które przeplatają się z nutą czekolady i kawy. http://www.ontanon.es/english/ontanon-reserva więcej »
| ||||||||
Ontanon Crianza 2011 D.O.C. RiojaOntanon Crianza leżakuje 12 miesięcy w beczce z amerykańskiego dębu, a później przez min. 6 miesięcy dojrzewa w butelce, jest subtelne i eleganckie, ale także mocne i gęste.
Bardzo długo pozostaje na podniebieniu, naturalne odczucie ekspresji owoców pogłębia się wraz z oddychaniem wina po otwarciu. więcej »
| ||||||||
Clarete 2013 Rioja D.O.Ca. RiojaTen sposób wytwarzania to jeden ze skarbów apelacji la Rioja, w tym wypadku dodatkowo podpartym prestiżem Bodegas Ontanon. Podajemy w temperaturze 5-7 ºC. Najlepsze na początek posiłku do wszelkich starterów, sałatek z pomidorów, sera feta, a także makaronów z lekkimi sosami.
Apelacja: D.O.Ca. Rioja szczep: 15 % Tempranillo, 85 % Viura charakter: różowe, lekko wytrawne . Wino różowe z oficjalną apelacją D.O.Ca. Rioja. Mało znane na rynkach Światowych z uwagi, iż małe ilości są wysyłane na export. Wyczuwalne armaty świeżych brzoskwiń, truskawek i czerwonej porzeczki. Świeże i orzeźwiające idealne do przekąsek i na upalne dni. więcej »
| ||||||||
Vetiver Crianza 2013 D.O.Ca. Rioja RiojaViura jest jednym z trzech białych odmian dopuszczonych do stosowania w białej Rioja przez DO Ca. z Rioja. podstawowy szczep biały uprawiany w słynnym hiszpańskim regionie Rioja a także w mniejszym stopniu w pozostałych rejonach Hiszpanii i w południowej Francji. Najlepsze rezultaty daje jako wino młode, bardzo rześkie, o umiarkowanej kwasowości. Nadaje się również do starzenia w dębowych beczkach jak w przypadku właśnie Vetivera. Aby otrzymać z fermentacji gron viura wino bardzo dobre wymagany jest optymalny moment winobrania oraz sporo pracy enologów. Wino bardzo świeże, ma subtelny aromat (owocowo-kwiatowy) oraz blady kolor. Bez aromatyczno-wizualnych fajerwerków, jakie fundują albariño lub verdejo, za to z dużą subtelnością, wzo więcej »
| ||||||||
Cossetania Brut Reserva D.O. CavaXarello 50 %, Macabeu 30 % i 20 % Parellada, druga fermentacja w butelce, starzeje się przez 18 miesięcy w winnicy. Żółto słomkowy kolor ze złotymi pasemkami, w nosie kwiatowe akcenty i dojrzałe owoce. W ustach świeże i złożone, bardzo dobrze wyważone, przyjemne, delikatna struktura. Idealne jako aperitif i o każdej porze.
Idealny towarzysz wszystkich rodzajów skorupiaków, ryb, sosów białych i czerwonego mięsa. więcej »
|
Alkohole
Alkohol jest dziś nieodłącznym elementem przeróżnych imprez i spotkań towarzyskich. Wina, szampany, whisky, brandy czy różnego typu nalewki są znane większości z nam, często spożywamy je podczas rodzinnych przyjęć, wznosimy nimi toast świętując ważne wydarzenia. Jednym z najpopularniejszych napojów alkoholowych jest oczywiście piwo, chętnie pite w pubach, klubach nocnych i barach. Z przyjemnością sięgamy także po najróżniejsze słodkie i wytrawne, egzotyczne i kolorowe drinki.