Napoje bezalkoholowe
Herbata Zielona Sencha ToledoSencha Toledo to mieszanka pachnących płatków jaśminu oraz kandyzowanych i suszonych w procesie liofilizacji owoców. Dominująca owocowa nuta wyśmienicie koreluje z łagodnym i świeżym posmakiem Senchy, oraz dodanej do niej bezteinowej herbaty rooibos. więcej »
| ||||
Herbata Zielona Sencha OgnistaDo tradycyjnego suszu dodano bowiem m.in. pieprz oraz szczyptę składników korzennych, które z łagodnego z natury napoju uczyniły rozgrzewający i działający na zmysły napar. Polecana jako środek podnoszący temperaturę nie tylko przy kominku... więcej »
| ||||
Herbata Zielona Sencha LukrecjaSłodycz lukrecji oraz świeżość anyżu łączą się w niej z łagodnym i miękkim smakiem zielonej Senchy. Bukiet wieńczą delikatne nuty zawartego w suszu kardamonu, czerwonego pieprzu i jabłka.
Prócz niewątpliwych walorów zmysłowych, Lukrecja i Anyż posiadają istotne właściwości zdrowotne. Wspomagają m.in. walkę z kaszlem i przeziębieniem, chronią wątrobę przed wirusami czy łagodzą problemy trawienne, a u Pań łagodzą ból menstruacyjny. więcej »
| ||||
Herbata Zielona Sencha GinkgoSencha Ginko to mieszanka oparta przede wszystkim na liściach Miłorzębu Japońskiego (chin. Ginko), oraz na szczypcie dodatków w postaci truskawki oraz czerwonego pieprzu. Gotowy napar uzyskuje przyjemny, nieco słodkawy smak i intensywny aromat. Znany z licznych zastosowań w zielarstwie Miłorząb, poprawia saturację krwi, krążenie i ukrwienie mózgu, co w rezultacie wzmaga koncentrację i pamięć. Jego regularne spożywanie pozwala na skuteczną walkę z problemem krążenia w kończynach dolnych (efekt tzw. zimnych stóp). więcej »
| ||||
Herbata Zielona Kokeicha Japan GreenTa odmiana uderza pięknym złotozielonym naparem o nieco mętnej konsystencji. Susz złożony został z cienkich i dość krótkich herbacianych igiełek o głębokim zielonym kolorze. Przygotowano je ze sproszkowanych liści, które następnie sprasowano w celu uzyskania takiego właśnie kształtu.
Zapach przyjemnie trawiasty, a smak miękki, choć nie pozbawiony cierpkiej nuty.
Japońskie Stowarzyszenie Herbaciane podkreśla zdrowotne właściwości Kokeichy. Wedle podawanych przez nie informacji herbata ta stanowi źródło żelaza, cynku i magnezu a także witamin B1,B2 oraz C. Zawiera także antyoksydanty, których przeciwnowotworowe działanie zostało już wielokrotnie udowodnione. więcej »
| ||||
Herbata Zielona Genmaicha Japan GreenTo tradycyjna japońska mieszanka herbaty Bancha (herbata z późnego zbioru, produkowana z dużych i twardych liści) z prażonym ryżem i jęczmieniem, podobnym do prażonej kukurydzy. Herbata o słomkowym, orzeźwiającym naparze i orzechowym zapachu. Do picia o każdej porze dnia. więcej »
|
Napoje bezalkoholowe
Herbata jest jednym z naszych ulubionych gorących napojów. Najpopularniejsza jest oczywiście jej czarna odmiana, ale coraz chętniej, ze względu na ich zdrowotne właściwości, sięgamy także po herbatę zieloną czy czerwoną, a w razie potrzeby popijamy herbaty ziołowe. Wielu z nas równie często pija naturalną oraz rozpuszczalną kawę lub cappuccino. Pragnienie gasimy zaś orzeźwiającymi sokami owocowymi czy wodami mineralnymi lub źródlanymi.