Steki ze szlachetnej rasy bydła Limousine. Zawdzięczają swoją nazwę szczególnemu rodzajowi cięcia, które pozostawia wewnątrz steka kość w kształcie litery T. Większa część mięsa po jednej stronie kości to rostbef, natomiast po drugiej stronie znajduje się część polędwicy.
T-bone'y doskonale nadają się do grillowania i smażenia. Ze względu na dwa rodzaje mięsa i rozdzielającą je kość, części t-bone'a smaży/grilluje się w różnym tempie: mięso bliżej kości przygotowuje się szybciej od tego na brzegach, a polędwica jest szybciej gotowa od rostbefu. Smaży się je 6 - 8 min. z każdej strony.
T-bone'y sprzedawane są na kilogramy. Jedna sztuka waży ok 0,55 - 0,65 kg. więcej » Dodano: 2015-01-27 Brak danych Rodzaj: | wołowina | Dodatkowe informacje: | organiczne |
|
Wołowina z rasy krów Angus, to jedno z najznakomitszych mięs świata.
Argentyna słynie ze swojej wołowiny. Mięso Angusa jest soczyste, miękkie i bardzo często wybierane przez szefów najlepszych restauracji na świecie. więcej » Dodano: 2015-01-26 Brak danych Rodzaj: | wołowina | Dodatkowe informacje: | organiczne |
|
Doskonałej jakości cielęcina. Idealna na pieczeń w całości lub krojona na steki Produkt po zamówieniu zostanie zważony i dopiero wyceniony. więcej » Dodano: 2015-01-23 Brak danych Rodzaj: | cielęcina | Dodatkowe informacje: | organiczne |
|
Dużo ruchu wśród dziewiczej przyrody to warunek uzyskiwania wysokogatunkowego mięsa. Świeże zioła i trawy zapewniają różowy kolor i pierwotne aromaty mięsa. Delikatna cielęcina z Linum odkłada tłuszcze wewnątrz mięśni i jest wyjątkowo soczysta. Tak delikatne mięso marmurkowane tłuszczem nadaje się szczególnie na krótkie smażenie lub pieczeń cielęcą. więcej » Dodano: 2015-01-23 Brak danych Rodzaj: | cielęcina | Dodatkowe informacje: | organiczne |
|
Wołowina z rasy krów Angus, to jedno z najznakomitszych mięs świata. Argentyna słynie ze swojej wołowiny.Mięso Angusa jest soczyste, miękkie i bardzo często wybierane przez szefów najlepszych restauracji na świecie.Ten kawałek jest idealny do przygotowania pięknych steków w bardzo dobrej cenie. Delikatna warstwa tłuszczyku, sprawia że mięso jest soczyste i nie wysycha podczas grillowania lub smażenia. więcej » Dodano: 2015-01-22 Brak danych Rodzaj: | wołowina | Dodatkowe informacje: | organiczne |
|
Wołowina z Irlandii to chyba najlepsza w tej chwili wołowina w Europie. Doskonale warunki hodowlane "Zielonej Wyspy" pozwalają osiągnąć doskonałe rezultaty. Mięso jest krwiste, soczyste i bardzo delikatne. więcej » Dodano: 2015-01-22 Brak danych Rodzaj: | wołowina | Dodatkowe informacje: | organiczne |
|
Wspaniały kawałek mięsa na steki "rib eye steak". Idealne proporcje mięsa i tłuszczyku sprawiają, że steki z antrykotu są soczyste i wyraziste w smaku. Wołowina z rasy krów Angus, to jedno z najznakomitszych mięs świata. Argentyna słynie ze swojej wołowiny. Mięso Angusa jest soczyste, miękkie i bardzo często wybierane przez szefów najlepszych restauracji na świecie. więcej » Dodano: 2015-01-22 Brak danych Rodzaj: | wołowina | Dodatkowe informacje: | organiczne |
|
Doskonała porcja, prawdziwej amerykańskiej wołowiny. Stek z antrykotu to prawdziwa tradycja amerykańskiej kuchni. więcej » Dodano: 2015-01-22 Brak danych Rodzaj: | wołowina | Dodatkowe informacje: | organiczne |
|