Produkty spożywcze

Jesteś tutaj: » Strona główna » Produkty zbożowe

Produkty zbożowe

Amarantus ekspandowany 100g

 Amarantus ekspandowany 100g

Amarantus, zwany również szarłatem, należy do jednych z najstarszych roślin uprawnych. Niezwykle pożywny, zawiera wiele cennych składników odżywczych, w tym białko roślinne. Amarantus w wersji ekspandowanej świetnie nadaje się do bezpośredniego spożycia, a także jako dodatek do przygotowywanych potraw - domowych wypieków, czy też porannej owsianki. więcej »
Dodano: 2017-03-08
Bio PlanetCena: 5.29 zł

Rodzaj:musli
Kraj pochodzenia:Polska
Dodatkowe informacje:organiczne

Ryż czarny pełnoziarnisty

 Ryż czarny pełnoziarnisty

Ekologiczny czarny ryż pełnoziarnisty. Popularnośc zawdzięcza niezwykłemu - orzechowemu aromatowi, który pozwala mu współgrać z wieloma egzotycznymi potrawami. Czarny ryż był kiedyś produktem "zakazanym". Jeść go mogli jedynie chińscy władcy. Dziś jest on dostępny dla wszyskich i dobrze, ponieważ jest niezwykle cennym produktem spożywczym. Czarny ryż cieszy się dużą popularnością w krajach azjatyckich. Czarną barwę nadaje mu warstwa otrębów, które sprawiają że jest on zdrowszy niż biały i brązowy. Zawiera on znacznie więcej witamin z grupy B, wapnia, magnezu, żelaza i cynku od białego.  Naukowcy jednogłośnie twierdzili, że zawarte w czarnym ryżu substancje zapobiegają rozwojowi nowotworów, opóżniają procesy starzenia, działają przeciwzapalnie, łagodzą objawy cukrzycy, hamuja wzrost niebezpiecznych dla zdrowia bakterii. Delektujmy sie przysmakiem cesarzy! więcej »
Dodano: 2012-03-13
Bio PlanetCena: 11.9 zł

Rodzaj:czarny
Kraj pochodzenia:Tajlandia
Dodatkowe informacje:organiczne

Produkty zbożowe

Produkty zbożowe są najczęściej spożywanym na świecie rodzajem pożywienia i od tysięcy lat cieszą się niesłabnącym powodzeniem w najróżniejszych regionach naszego globu. Są nieodłącznym elementem również i polskich stołów. Do najpopularniejszych z nich należy oczywiście pieczywo i wszelkie inne produkty mączne, takie jak chociażby ciasta. Trudno również wyobrazić sobie naszą kuchnię bez, obecnych chociażby w zupach, makaronów. Coraz częściej gotujemy także potrawy z ryżu, szczególnie wzorując się na orientalnych specjałach z Dalekiego Wschodu.