Produkty zbożowe
Mąka bez glutenuW naszym sklep internetowym dostępne są produkty bez glutenu miedzy innymi mąki, które pomogą Państwu stworzy smaczne i zdrowe dania. W naszej ofercie znajdują się również gotowe produkty bez glutenu takie jak kasze, makarony, ryż, płatki oraz błonnik naturalny. więcej » | ||||
PŁATKI JAGLANE BIO 300gEkologiczne płatki jaglane to płatki z pełnego przemiału. Dzięki temu są produktem zrównoważonym odżywczo.
Pełnoziarniste płatki jaglane uzyskuje się z prosa, które jest bogatym źródłem żelaza, magnezu, potasu, krzemu oraz witamin ( głównie z grupy B). Proso ma właściwości moczopędne, wzmacnia nerki, równoważy nadkwasotę. Wykazuje również działanie przeciwgrzybicze.
Płatki jaglane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. więcej » | ||||
Płatki 4 zboża Bio 300 gSkładniki:
płatki jęczmienne,płatki orkiszowe,płatki owsiane,płatki żytnie
(certyfikowany składnik ekologiczny)
Opis:
Gotowa kompozycja ekologicznych płatków zbożowych to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Polecamy jako dodatek do jogurtu, napoju zbożowego oraz owoców.
Sposób przygotowania:
płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok.10 minut od czasu do czasu mieszając. więcej » | ||||
Makaron z ryżu czarnego bezglutenowy Bio 250gSkładniki:
mąka z ryżu czarnego(60%),mąka z ryżu brązowego,woda.
składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli EKO SKAL 001178. więcej » | ||||
Makaron z ryżu brązowego z wakame bezglutenowy Bio 250gSkładniki:
mąka z ryżu brązowego,wakame(0,5%),woda.
składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli EKO SKAL 001178. więcej » | ||||
Makaron z ryżu brązowego 100% bezglutenowy Bio 250gSkładniki:
mąka z ryżu brązowego,woda
składniki pochądzące z upraw ekologicznych, objete certyfikatem kontroli EKO SKAL 001178. więcej » | ||||
Makaron sojowy tagliatelle Bio 200 g - VitaquellSkładniki:
zielone ziarna soi
Są to składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli DE-OKO-013.
Sposób użycia:
Gotować 6-8 minut makaron sojowyspaghetti z bulionem warzywnym bądź w wodzie z solą. Następnie odcedzić.(Makaron zwiększa swoją objętość trzykrotnie) więcej » | ||||
Makaron sojowy spaghetti Bio 200gSkładniki:
ziarna soi pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli DE-OKO-013.
Sposób użycia:
Gotować 6-8 minut makaron sojowy spaghetti z bulionem warzywnym bądź w wodzie z solą. Następnie odcedzić.(Makaron zwiększa swoją objętość trzykrotnie) więcej » | ||||
Makaron ryżowy spaghetti BIO 250gSkładniki:
ekologiczna mąka z ryżu brązowego
(składniki ekologiczne)
Opis:
Zagotować 1 L wody, dodać 100 g makaronu, posolić i pomieszać delikatnie. Po 10 minutach można dolać zimnej wody, a następnie odlać ugotowany makaron.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 1524kJ / 360 kcal
Tłuszcz - 2,5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 1 g
Węglowodany - 75 g
w tym cukier - 1 g
Błonnik - 2,5 g
Białko - 8 g
Sól - < 0,008 g więcej » | ||||
Makaron penne z ryżu brązowego Bio bezglutenowy 250 gSkładniki:
ekologiczna mąka z ryżu brązowego 100%
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1508 kJ / 357 kcal;
Tłuszcz: 2,80 g;
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,70 g;
Węglowodany: 72 g;
W tym cukry: 0,50 g;
Błonnik: 4,70 g;
Białko: 8,40 g;
Sól: 0,03 g. więcej » | ||||
Makaron kukurydziano - ryżowy fusilli Bio bezglutenowy 250gSkładniki:
mąka kukurydziana(70%),mąka ryżowa(30%)
(składniki ekologiczne)
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1482 kJ / 350 kcal;
Tłuszcz: 1,20 g;
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,30 g;
Węglowodany: 76,70 g;
W tym cukry: 0,20 g;
Błonnik: 2,20 g;
Białko: 6,80 g;
Sól: 0,0 g. więcej » | ||||
Makaron gryczany bezglutenowy Bio 250gSkładniki:
mąka gryczana,
mąka ze słodkich ziemniaków (batatów),
woda.
Składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli EKO SKAL 001178. więcej » | ||||
Makaron żytni razowy wstążka Bio 400 gSkładniki:
mąka razowa żytnia typ 2000 zmielona na kamiennych żarnach, produkowana ze zbóż pochodzących z kontrolowanych gospodarstw ekologicznych (uprawa bez agrochemii)
woda,
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Sposób przygotowania:
Zagotować dostateczną ilość wody (3 L na op. makaronu) dowolnie osolonej. Dodać odrobinę tłuszczu roślinnego.
Wrzucać stopniowo makaron i gotować do chwili, kiedy będzie dostatecznie miękki (około 10 min.).
Następnie odstawić z ognia, przelać zimną wodą, odcedzić. więcej » | ||||
Makaron żytni razowy świderki Bio 400gSposób przygotowania:
Zagotować dostateczną ilość wody (3 L na op. makaronu) dowolnie osolonej. Dodać odrobinę tłuszczu roślinnego.
Wrzucać stopniowo makaron i gotować do chwili, kiedy będzie dostatecznie miękki (około 10 min.).
Następnie odstawić z ognia, przelać zimną wodą, odcedzić.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1376/329
Tłuszcz: 1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g
Węglowodany: 73,2 g
w tym cukry: 2 g
Błonnik: 10,1 g
Białko: 8 g
Sól: 0,02 g więcej » | ||||
MakaronNasz sklep oferuje sprzedaż produktów najwyższej jakości, takich jak: kawy, herbaty oraz makarony. Posiadamy szeroki wybór najlepszych makaronów, który znajdą Państwo na naszej stronie internetowej. więcej » | ||||
MAKARON CZANIECKI KRAJANKA 250g 6 JAJECZNYMAKARON CZANIECKI 250G W SUPER CENIE!!! POLECAMY RÓWNIEŻ WIELE INNY PRODUKTÓW, KTÓRE ZNAJDĄ PAŃSTWO W GALERII JAK I RÓWNIEŻ W NASZEJ NAJNOWSZEJ GAZETCE PROMOCYJNEJ więcej »
| ||||
Bułka tarta kukurydziane 340gBułka tarta kukurydziana świetnie sprawdzi się jako panierka przy smażeniu. Wchłania zdecydowanie mniej tłuszczu niż zwykła bułka pszenna. więcej » | ||||
Mąka orkiszowa razowa drobno mielonaMąkę orkiszowę można wykorzystać zarówno do zrobienia naleśników, do zagęszczania sosów jak i do zrobienia pysznych pierogów. więcej » | ||||
Makaron AdamaMakaron Adama jest produktem naturalnym, bez konserwantów i polepszaczy o minimalnej zawartości węglowodanów i cukrów.
Zawiera proteinę grochową.
Duża zawartość białka zwiększa uczucie sytości do kilku godzin, co pomaga zachować regularność posiłków i ograniczyć podjadanie.
Jest doskonałym składnikiem diet specjalistycznych - np. dla diabetyków, kulturystów oraz diet odchudzających.
Opakowanie 250 g wystarcza na 5 porcji - (ze 100 g suchego produktu otrzymujemy ok. 290 g gotowego makaronu).
Termin przydatności do spożycia: do 24 miesięcy. więcej »
| ||||
Makarony z pszenicy durum Barilla i TrevalliPosiadamy w ofercie zarówno makarony Barilla jak i regionalne, sycylijskie Trevalli. Dodatkowo mogą Państwo zakupić u nas makarony Misura zawierające włókno owsiane.
W przypadku Barilli oferujemy:
- spaghetti w kilku rodzajach (Spaghettini, Bucatini, Bavette, Spaghetti Tagliati)
- makarony krótkie (Trofie Liguri, Spaghetti Tagliati, Cataneselle, Penne Rigate) w tym makaron Cannelloni
- makarony do zup (Fusilli, Casarecce Siciliane, Midolline, Farfalle, Stelline)
- płaskie wstążki (Tagliatelle)
W przypadku makaronów Trevalli oferujemy:
-makarony długie (Spaghetinni, Spaghettoni, Bucatini, Fettuccine, Margherita)
-makarony krótkie (Spaghetti Baby, Ditali, Penne di Zito, Eliche, Spaccatelle, Casarecce, Penne Rigate,)
Jeśli chodzi o makarony razowe z pszenicy durum proponujemy produkty Misura zawierające włókno owsiane:
-makarony długie: Misura -Spaghetti,
-makarony krótkie: Misura - Fusilli, Misura - Penne Rigate
-makarony do zup: Misura - Farfalle więcej »
|
Produkty zbożowe
Produkty zbożowe są najczęściej spożywanym na świecie rodzajem pożywienia i od tysięcy lat cieszą się niesłabnącym powodzeniem w najróżniejszych regionach naszego globu. Są nieodłącznym elementem również i polskich stołów. Do najpopularniejszych z nich należy oczywiście pieczywo i wszelkie inne produkty mączne, takie jak chociażby ciasta. Trudno również wyobrazić sobie naszą kuchnię bez, obecnych chociażby w zupach, makaronów. Coraz częściej gotujemy także potrawy z ryżu, szczególnie wzorując się na orientalnych specjałach z Dalekiego Wschodu.