Nabiał, jaja i oleje
Olej Arganowy kosmetyczny 30 ml![]() BIO Olej Arganowy kosmetyczny jest nieocenionym składnikiem kosmetyków.
Tłoczony na zimno z nieprażonych owoców.
Ma jaśniejszy kolor niż olej spożywczy i nie pachnie orzeszkami!
Doskonały na skórę, włosy i paznokcie.
Już po pierwszym zastosowaniu widać i czuć jak skóra stała się nawilżona i miękka.
Na umytą skórę twarzy nanieść dłonią niewielką ilość oleju, rozsmarować - nie wcierać-poczekać aż się wchłonie
Efekty: skóra staje się nawilżona, gładka i jedwabiście miękka.
Olej arganowy doskonale nadaje się także do pielęgnacji włosów.
Można wetrzeć go w zniszczone czy przesuszone końcówki. Cudownie sprawdza się też jako maska na przesuszone, zniszczone farbowaniem, osłabione słońcem lub zimnem włosy.
Olej wetrzeć w całą długość suchych włosów i w skórę głowy. Po minimum godzinie zmyć.
Włosy po takim zabiegu są wzmocnione od wewnątrz, gładkie, mocne, miękkie i doskonale nawilżone. więcej »
| ||||
Olej arganowy kosmetyczny 100 ml![]() Olej Arganowy zwany jest eliksirem młodości. Zawiera dwa razy więcej naturalnej witaminy E niż oliwa z oliwek.
Właściwości:
redukuje zmarszczki dogłębnie nawilża, ujędrnia i napina skórę przyśpiesza gojenie ran, pęknięć skóry, rozstępów, poparzeń (w tym słonecznych) redukuje przebarwienia i blizny - przybierają naturalny kolor i spłycają się chroni przed działaniem szkodliwych czynników zewnętrznych: słońcem, wiatrem, zimnem, stresami chroni organizm przed wolnymi rodnikami doskonały do masażu rozluźniającego spięte i bolące mięśnie, rozgrzewającego zziębnięte kończyny: stopy i ręce nawilża suche i zniszczone włosy oraz suchą skórę głowy, zapobiega wypadaniu i rozdwajaniu się włosów wspomaga regulację pracy gruczołów łojowych - skuteczny w walce z trądzikiem i tłustą cerą wzmacnia kruche i rozdwajające się paznokcie skuteczny w walce z łuszczycą, egzemą, AZS, cellulitem więcej »
| ||||
BIO Olej arganowy spożywczy 250 ml![]() BIO Olej arganowy spożywczy jest tłoczony na zimno z uprażonych orzechów arganowych. Dzięki temu ma subtelny zapach i aromat oraz ciemniejszy kolor. Olej spożywamy na zimno i nie używamy do smażenia. Jest doskonałym dressingiem do sałatek, dodatkiem do sosów i potraw z ryb, marynatą do mięs. Najlepiej dodać go do potraw pod koniec ich przygotowania, bezpośrednio przed podaniem, tak, aby nie stracił swoich naturalnych właściwości.
Profilaktycznie zaleca się pić olej arganowy: 3 x po 1 łyżeczce przed posiłkami.
Właściwości:
- poprawia krążenie, zapobiega miażdżycy i zawałom
- obniża poziom złego cholesterolu LDL i cukru we krwi
- chroni tkankę łączną
- wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych i chroni krwinki czerwone przed rozpadem
- łagodzi bóle stawów, objawy trądziku i alergii
- pobudza komórki mózgu i wątroby do prawidłowego działania
- działa przeciwzapalnie i podnosi odporność na zakażenia
- chroni komórki przed utlenianiem i dostarcza im składników odżywczych więcej »
|
Nabiał, jaja i oleje
Nabiał jest bardzo popularnym i potrzebnym elementem naszej diety. Mleko, znane przede wszystkim jako bogate źródło wapnia, dostarcza organizmowi także białka, magnezu, fosforu, witamin A, C, D, E czy K. Podobne korzyści dostarczają również, produkowane z mleka, sery. Często sięgamy także po jogurty, które oprócz dobroczynnych właściwości mleka, zawierają też niezwykle pożyteczne dla naszego zdrowia kultury bakterii. W naszej diecie nie powinno zabraknąć również jaj, które dostarczają nam białka, witaminy A, D, E oraz K.