Chleby
Bio Chleb w asortymencie Wypieki OrganiczneBio Chleb potwierdzony certyfikatem wydanym przez jednostkę certyfikującą "Bio Cert Małopolska" z Krakowa. więcej » |
Zakwas Bio suszony Bio zakwasSuszony zakwas naturalny żytni dla domowych piekarzy.
Zakwas przechowujemy w woreczku z płótna przez okres do pół roku. Zawartość ok. 100g
Zakwas wystarcza do przygotowania około 24 chlebków. Z suszonego zakwasu bierzemy zaczątek do przygotowania naturalnego zakwasu świeżego potrzebnego w domowych wypiekach. Sprzedawany razem z opisem przygotowania i filmem na płycie dvd gdzie krok po kroku pokazuję sposób ożywienia suszonego zakwasu. więcej » |
Ziarno Orkiszu Bio bio ziarnoZiarno Orkiszu znają obecnie wszyscy zainteresowanie zdrowym jedzeniem.
Proponujemy certyfikowane ziarno Orkiszu więcej » |
Chleb Bio z Płalskurki Na zakwasieChleby autorskie z prastarych mąk czyli :
Chleb z Płaskurki
Chleb z Samopszy
Chleb z Kamutu
Chleb z Prosa
Chleb z Orkiszu
Chleb z mieszanki starych odmian zbóż zmielone przeze mnie na granitowych żarnach.
Chleb Bio
Chleb ekologiczny więcej » |
Chleb Żytni 100% Bio Bez drożdżyChleb Żytni 100% Bio
Składniki:
Mąka Żytnia Razowa (mielona w piekarni na granitowych żarnach na świeżo)
Mąka Żytnia 1150
Zakwas żytni świeży
Woda
Sól morska
Zawiera Gluten
Alergen: Mąka żytnia
Nie zawiera drożdży
Waga 450g więcej » |
Chleb mieszany pszenno żytni Bio 50/50Chleb mieszany pszenno żytni
Składniki:
Mąka pszenna chlebowa typ 1050 47.5%
Mąka Pszenna Razowa 25%
Mąka Żytnia Razowa 25%
Drożdże 0.5%
Sól morska 2%
Zawiera gluten
Alergeny mąka pszenna i żytnia
Waga 600g więcej » |
Chleb Żytni Razowy Bio Na zakwasieGłówne składniki chleba Żytniego Razowego Bio to:
- mąka żytnia 2000,
- mąka orkisz razowa,
- mąka pszenna chlebowa 1050,
- żyto łamane, kwas żytni (maka żytnia, woda),
- woda, sól morska.
- zawiera Gluten,
- nie zawiera drożdży.
Ciasto wytwarzamy metodą fermentacji wielofazowej bez użycia drożdży, na naturalnym świeżym zakwasie żytnim z udziałem żyta łamanego i płatków żytnich. Wszystkie surowce w produkcji są organiczne certyfikowane. Zachęcamy do spróbowania naszych produktów. więcej » |
Chleb Żytni Razowy Bakaliowy Bio Figa/DaktylChleb Żytni Razowy Bakaliowy Bio: mąka Żytnia Razowa (mielona w piekarni przed przygotowaniem ciasta na granitowych żarnach), woda, mąka pszenna chlebowa, mąka orkiszowa razowa. Dodatkowo chleb wzbogacony jest także o:
- zaprażone ziarno: samopszy, płaskurki, orkiszu, kamutu, jęczmienia, owsa, pszenicy i żyta,
- owoce kandyzowane: figa, śliwka, morela,- orzechy włoskie,
- sól morska.
Waga 500g. Pełna oferta wytwarzanych przez nas produktów dostępna jest na stronie internetowej. więcej » |
Chleb Przedwojenny PytlowyChleb Przedwojenny Bio to chleb żytni wytwarzany z mąki żytnie razowej, żytniej pytlowej z niewielkim udziałem mąki pszennej razowej. Chleb bez dodatków drożdży z dodatkiem płatków ziemniaczanych na naturalnych świeżych zakwasach. Chleb wypiekamy w starym węglowym, ceramicznym piecu. Pełna oferta dostępna jest na naszej stronie internetowej. więcej » |
Tylko Zdrowy Chleb certyfikat BIO nr. PL-EKO-05-004478/14/1Pieczemy dla mieszkańców Powiatu Kędzierzyna Koźla i Bazaru ekologicznego w Mikołowie ul.Kościuszki 61 czynnego we wszystkie soboty od 8.oo do 15.oo więcej » |
Zakwas na żurekOferta naszych produktów została poszerzona o kolejny produkt. Zapraszamy do zakupu zakwasu na żurek. więcej » |
Chleb żytni razowyChleb żytni ze słonecznikiem należy do grupy chlebów, które wytwarzamy bez dodatków mąki pszennej oraz drożdży. Są w 100% żytnie. więcej » |
PieczywoW naszym asortymencie odnajdą Państwo wyśmienite, świeże produkty których oczekuje rynek konsumentów pieczywa. Kompletna oferta dostępna na naszej stronie internetowej. więcej » |
Chleb Adama z mąki migdałowejChleb Adama to niskowęglowodanowa mieszanka na bazie mąki migdałowej do samodzielnego wypieku chleba. To produkt naturalny, bez polepszaczy i konserwantów.
Produkt niskowęglowodanowy i wysokobiałkowy.
Chleb Adama zwiększa uczucie sytości do kilku godzin,co pomaga zachować regularność posiłków i ograniczyć podjadanie.
W przypadku diabetyków czy osób z nadwagą, daje możliwość odciążenia organizmu
z dużych ilości węglowodanów bez przechodzenia na restrykcyjne diety.
Wpływa idealnie na układ trawienny i cały organizm.
Przyczynia się do wzrostu poziomu dobrego cholesterolu HDL i spadku trójglicerydów. Zawiera sproszkowane migdały, których regularne spożywanie wzmacnia naczynia włosowate i zapobiega miażdżycy, zawałowi serca, nowotworom, udarom mózgu, przedwczesnemu starzeniu się.
Skład mieszanki: mąka migdałowa (witaminy E, B1, B2, PP, potas, cynk, magnez),gluten pszenny witalny,ziarna lnu,słonecznika,sól,przyprawy; pakowane osobno suche drożdże. więcej » |
Wyroby piekarniczeProponujemy Państwu tradycyjne pieczywo z bogatą historią. W sprzedaży wyroby piekarnicze takie jak bułki, chleb, ciasta na zamówienie. więcej » |
Chleb żytni razowyPiekarnia "Rogalik" oferuje Państwu pieczywo wypiekanego tradycyjnymi metodami według starych receptur, na naturalnych kwasach i rozczynach bez udziału polepszaczy smaku, konserwantów i spulchniaczy. więcej » |
Staropolski chleb sanacyjnyProponujemy Staropolski Chleb Sanacyjny wypiekany na drewnie i liściu kapusty(został wpisany na Listę produktów Tradycyjnych.)Drugim naszym czołowym produktem jest cieszącym się dużym zainteresowaniem Chleb Razowy Łańcucki. więcej » |
Chleby, bułki, drożdżówkiPieczywo Consonni, to tradycyjne polskie chleby i bułki wytwarzane z najlepszej mąki, bez polepszaczy i dodatków smakowych. Przygotowywane w powolnym długotrwałym procesie z prawdziwego wielofazowego zakwasu żytniego. Pieczywo wypiekane jest w różnych formach w piecach zasilanych energią elektryczną lub opalanych drewnem. więcej » |